Locatie en afscheid

Traditionele uitvaartlocaties zoals de kerk en de aula van een begraafplaats of crematorium worden vaak gebruikt voor de afscheidsdienst. Maar ook hierin kun je kiezen. Wist je dat je ook in een aantal kerken terecht kunt zonder een kerkdienst te houden? Of geef de afscheidsdienst op een plek waar de overledene zich thuis voelde. Bijvoorbeeld in een theaterzaal, café, hotel of een kasteel in de buurt. Of gewoon thuis, in de tuin.

Uitvaartdienst

Laat weten wat de wensen zijn voor het afscheid en samen organiseren we de dienst. De meeste locaties zijn voorzien van de benodigde faciliteiten zoals een ruimte voor samenkomst voor en na de dienst, orgel of piano, beamer voor film en foto’s, geluidsapparatuur voor het opnemen van de dienst of het draaien van muziek.

Ook de afscheidsdienst kun je zelf invullen, geleid door een priester, pastor, een ritueel begeleider, jezelf, vriend, familielid. Met verhalen, gedichten, een mis, muziek, toespraken, zang, dans, foto’s, filmpjes; dat wat volgens jou passend is bij de afscheidsdienst, binnen de mogelijkheden die er zijn.

Steeds vaker wordt de afscheidsdienst gestreamd, opgenomen, gefilmd of gefotografeerd. Waardevol voor familie in het buitenland, maar ook voor de verwerking van je verdriet. Misschien wil iemand van de familie of vrienden daar een bijdrage aan leveren, maar ik kan het uiteraard ook voor je regelen.