Samen. Dat staat voor mij centraal bij het begeleiden van een uitvaart.

Daarom maak ik gebruik van ‘je’ als aanspreekvorm op deze website: persoonlijk en betrokken. Je ziet dat ook terug in mijn logo: samen, mensen, verbinding. Twee mensfiguren in de M (Manuela) zijn verbonden met elkaar en aan weerszijden ook met de twee andere mensfiguren. Samen vormen ze een kroon (Konings).

Waardevol

Ik noem mijzelf ‘uitvaartbegeleider’ en niet ‘uitvaartverzorger’. Ik vind het namelijk waardevol als jij, familie en vrienden veel zelf doen om een afscheid zo persoonlijk mogelijk te maken. En ik begeleid jullie daar graag in. Ik luister naar wensen, denk mee over mogelijkheden, neem zorgen uit handen waar nodig en begeleid de organisatie van de uitvaart; samen met een team van vakmensen. Soms is het goed om ergens een nachtje over te slapen. En als het nodig is, komen we terug op eerder gemaakte keuzes. Ik hoop dat je ondanks alle verdriet uiteindelijk toch met een tevreden gevoel kunt terugkijken op deze moeilijke dagen.

Jouw eigen uitvaart

Maar ook als je je wensen voor jouw eigen uitvaart wilt delen ga ik graag met je in gesprek. Dat kan rust en duidelijkheid geven, voor jezelf en voor je nabestaanden. Op eigen wijze kun je een persoonlijk afscheid samenstellen zonder direct alles vast te leggen. Je kunt een aantal wensen zelf invullen, maar daarnaast ook ruimte laten voor je nabestaanden. Zij vinden het vaak fijn om van jouw afscheid een waardevolle herinnering te maken. Ik maak een kort verslag van ons gesprek met bijbehorende begroting zodat je een beeld hebt van de mogelijkheden.
Ook is het mogelijk om zelf in alle rust onderstaand formulier in te vullen zodat de nabestaanden weten wat je wensen zijn. Dit formulier kun je thuis bewaren op een plaats waar de nabestaanden het kunnen vinden. Zorg ervoor dat ze hiervan op de hoogte zijn.

Laatje voor later (pdf)