Bloemen en muziek

Zo veelzeggend en daarom zo persoonlijk: bloemen en muziek. Ze symboliseren gevoelens, sfeer, troost en herinneringen en vormen een belangrijk onderdeel van de uitvaart.

Bloemen

Bloemen horen bij allerlei bijzondere momenten in het leven, ook bij het afscheid. Veel soorten hebben een symbolische betekenis en zijn vaak een waardevolle uiting van liefde, medeleven en deelneming. Ik werk samen met bloemisten die prachtige bloemstukken kunnen maken, passend bij de overledene of juist bij de persoon die de bloemen geeft. Natuurlijk kun je je eigen bloemist inschakelen die vaak jouw voorkeur voor bloemen kent.

Het is ook mogelijk om bloemen uit te delen voor op de kist of in het graf, of als laatste groet bloemblaadjes in het graf te strooien.

Muziek

Een organist of een koor in de kerk, een klassiek muziekstuk, een lievelingsnummer gezongen door familie. Je kunt muziek op diverse manieren en momenten laten horen:  in de aula van het crematorium, tijdens de rondgang langs de baar, bij het uitdragen van de overledene of op de begraafplaats. Het is ook mogelijk om een geluids- of beeldopname van de afscheidsdienst te maken.