Kosten

Het klinkt zakelijk, maar het is wel belangrijk: de kosten van de uitvaart. Daar ben ik transparant in. Ik wil namelijk ook samen het financiële deel beheren; je kunt zien hoeveel mijn uitvaartbegeleiding kost en ik laat je weten waar je rekening mee moet houden bij aanvullende wensen.

Wensen

Mijn uitvaartbegeleiding is gebaseerd op een vast aannametarief. Omdat ik zelfstandig werk en kantoor aan huis heb, zijn mijn kosten meestal lager dan gemiddeld. Daarnaast moet je rekening houden met de kosten voor de kist, vervoer van de overledene, verzorging van de overledene, kosten huur locatie, bloemen, drukwerk e.d. en eventuele aanvullende wensen. Hoeveel dat is hangt natuurlijk af van wat je wilt: cremeren of begraven, model van de kist, thuis opbaren of in een rouwcentrum, afscheidslocatie, catering, soort vervoer. De basis is natuurlijk prima, maar veel mensen willen een laatste afscheid graag wat extra aandacht geven. Ik adviseer je daarin vrijblijvend zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Verzekering

Ook al heb je een uitvaartverzekering, je bent vrij in het kiezen van een uitvaartbegeleider. Je bent dus niet verplicht om gebruik te maken van de diensten van de uitvaartonderneming die vermeld staan in je verzekeringspolis. Een uitvaartverzekering dekt (een deel van) de kosten van de uitvaart. Als je wilt weten waarvoor je precies bent verzekerd dan kun je je polisvoorwaarden raadplegen.