Ervaringen

Paul Kuperus

Langs deze weg wil ik je namens mijn familie complimenteren met de door jou geweldig goed geregelde uitvaart van mijn moeder, je hebt er kleur aangegeven en heel erg goed verwoord dat wat wij niet konden verwoorden.
Je deskundigheid en meedenken hebben ons verwarmd.
Ondanks het zeer beperkte budget wat wij voor handen hadden omdat zij minimaal verzekerd was, heb je met veel passie en inzet, alles wat wij wilden naadloos in elkaar overlaten lopen, van je tussendoor bezoekjes tot de dienst zelf, niets als lof!

Wij zijn je dan ook zeer dankbaar dat je deze dag tot een onvergetelijke hebt gemaakt.

Susan

Namens Freek en mijzelf even een berichtje.
Wij willen je een compliment maken voor de mooie afscheidsviering woensdag maar ook zeker voor het afscheid in het uitvaartcentrum afgelopen maandag. Alles was goed geregeld en er heerste een prettige sfeer voor zover mogelijk in
zulke situaties.
Wij hebben het als zeer persoonlijk ervaren en met de juiste accenten.

Bedankt voor je inzet en betrokkenheid.

Bert Aalders

Wat ben ik je dankbaar voor de manier waarop je invulling hebt gegeven aan het afscheid van mijn broer. Niet alleen op de dag van de crematie maar zéker ook de dagen daarvoor. Zó oprecht, je warmte en je aanwezigheid op de juiste momenten. Je kwam met ideeën en suggesties waar we zelf nooit aan gedacht zouden hebben omdat je hoofd er eenvoudigweg niet naar staat. Een waardevolle toevoeging aan een zo pijnlijke gebeurtenis. Ik zal er nog vaak aan terugdenken.

Dank je wel voor voor je steun en inzet.

Janske

Na het zo plotseling overlijden van mijn vader wilden wij als familie een persoonlijke touch geven aan zijn uitvaart. Wij hadden nogal wat wensen die niet standaard waren, dus dat had in de krappe week tussen overlijden en de crematie nogal wat voeten in de aarde.

Manuela was vanaf het eerste moment heel begaan met onze wensen en dacht heel prettig mee met ons zodat we tot een mooie uitvaart zijn gekomen. Tijdens deze heftige week heeft zij ons ook vaak de goede richting in gestuurd en hield ze goed in de gaten of alles wel naar wens binnen de tijd die we hadden gerealiseerd kon worden.

Mijn vader lag thuis opgebaard en ook daar hield Manuela met veel respect in de gaten of alles goed verliep. Tijdens de uitvaart in het crematorium was alles helemaal geregeld zoals wij het voor ogen hadden en we stonden nergens voor verrassingen.

Al met al hebben wij het als zeer prettig ervaren dat Manuela de uitvaartbegeleiding bij ons in het gezin heeft verzorgd.

Bob

Omdat ik voor het overlijden van mijn broer nog nooit persoonlijk in contact gekomen was met een uitvaartbegeleidster was mijn referentiekader minimaal. Echter, het beeld dat ik bij een uitvaartbegeleidster had, was iemand die met een meelevende blik en op een meelevende toon je door het proces van het regelen van een uitvaart leidde.

Totdat ik in contact kwam met Manuela.
Dit was op aanraden van een kennis, die een hele goede ervaring met Manuela had, voor het begeleiden van de crematie van haar overleden zoon. Ik herinner me mijn eerste kennismaking met Manuela en wat mij meteen trof was de bijzondere combinatie van oprechte belangstelling, nuchterheid, professionaliteit, oplossingsgerichtheid en toegankelijkheid die haar eigen zijn.

Omdat in ons geval sprake was van een slopend ziekbed, was mijn broer volledig betrokken bij de beslissingen die genomen moesten worden. De manier waarop Manuela zich opstelde heeft zowel mijn broer als onze familie enorm geholpen bij het accepteren van het overlijden. Ik zie ons nog samen zitten aan zijn bed om, met een kop thee, nog een keer in alle rust alles door te nemen.
De houding van Manuela had een hele positieve uitwerking op mijn broer en hij vertrouwde haar volledig in het regelen van zijn crematie. Het gaf hem een stukje rust. Geen vraag was haar teveel en zij heeft er veel tijd in gestopt om uit te zoeken wat het beste scenario zou zijn om zo dicht mogelijk bij de wensen van mijn broer te komen.

Ook op de dag van de crematie zelf was Manuela onze steun en toeverlaat en verliep alles zoals we gehoopt hadden hoe dit afscheid zou verlopen. Ik vind het heel bijzonder om zoveel betrokkenheid te ervaren en ben dankbaar voor de wijze waarop Manuela deze crematie voor ons begeleid heeft.

Mijn beeld van een uitvaartbegeleidster is volledig bijgesteld.

Liefs Jeanine

Beste Manuela ,

Ik wil je bedanken voor de wijze waarop je de uitvaart van Han hebt geleid.
Helemaal volgens haar wens en met oog en hart voor Han en voor ons.
Ik waardeer dit bijzonder.
Je roffel op de deur van Han in het voorbij gaan zal ik nooit vergeten.
Vanaf nu weet ik hoe belangrijk dit allemaal is voor de verwerking van het gemis van Han.
Als mijn woorden als referentie kunnen dienen gebruik ze,ik wil graag iets voor je ‘bedrijf ‘ betekenen namens Han.

Familie Wasser

Toen onze vader overleed, kwamen wij min of meer toevallig via internet op het adres van Manuela. En wat een geluk: zoveel persoonlijke aandacht en inzet! Door haar kennis en ervaring waren we in staat gezamenlijk een bijzonder afscheid te organiseren.

Groetjes, Melanie + familie

Heey Manuela,

Gister hebben we helaas onze oma/moeder/grootmoeder weg moeten brengen naar ‘boven’.

Ik wou de complimenten geven hoe alles verlopen is! Vanaf maandag tot de crematie druk bezig geweest om alles te regelen. We hebben haar het afscheid kunnen geven zoals ze het zelf graag zou willen, en daar heb jij de grootste rol in gespeeld. Het zag er allemaal mooi en strak uit!

Ondanks de trieste gebeurtenis was het een zeer goeie afsluiting waar we veel steun van jou hebben gehad om deze dag zo goed te laten verlopen! Bedankt!

Mevr. Y. Theunissen

Dit is de tweede keer dat wij de begeleiding van Manuela hebben gevraagd bij een uitvaart. Dit keer was het een hele traditionele uitvaart met kerk, koor, begrafenis en na afloop gelegenheid tot condoleren.

Een belangrijk onderdeel in dit proces was de ontwikkeling en afstemming van de wensen van de vier kinderen, natuurlijk in de lijn van de overledene. Manuela had de deskundigheid, connecties en het ‘engelen-’ geduld om dit in goede banen te leiden. Ze was alle dagen 24 uur bereikbaar. Haar inzet toonde wederom warme betrokkenheid en niets leek haar te veel.

We kijken allemaal terug op een mooi afscheid. Dank je wel!